Custommade

Aug 22, 2013 • Creators, SpotNo CommentsRead More »

AnneCustommade

Custommade er i rivende udvikling og sælges i mere end 500 butikker rundt omkring i verden. Custommade blev etableret i 2002 af Christian Dam og brandet henvender sig til kvinder, der higer efter den simple og sofistikerede stil med ubesværet elegance.
I denne sæson har de fundet inspirationen i det feminine franske univers og parret det med en preppy og drenget kostskole attitude, hvilket giver kollektionen et originalt og vovet look.

 

Tidligere på sommeren var jeg forbi Custommades nye flotte showroom, der er designet af arkitekt Leif Jørgensen. Her fik jeg kigget på dét tøj, som nu er begyndt at ramme butikkerne.
I den forbindelse har jeg talt med Custommades Chefdesigner Anne Rasmussen, som elsker at lave smukt hverdagstøj, som holder i mange sæsoner.

 

P1070265_1

 

Anne Rasmussen er født i 1973 og kommer fra Århus. I 2001 afsluttede hun sin uddannelse på Kolding og Danmarks Designskole i København og har siden 2006 været Chefdesigner hos Custommade.

 

Hvad betyder mode for dig?

Jeg arbejder med mode hver dag, så selvfølgelig betyder det meget for mig. Jeg har et ret afslappet forhold til det, og prøver at distancere mig fra modebranchens værste sider bl.a. ved at lave tøj, der gerne skal overleve i klædeskabet i mange sæsoner.

 

Hvordan vil du definere moden i henholdsvis København og Skandinavien generelt?

Lige nu er der meget fokus på rene linjer og flader, hvor meget pynt er skåret væk. Hos Custommade vil vi gerne signalere sund levestil med komfortabelt tøj, som man kan bevæge sig i.

 

P1070279_1

P1070270_1

P1070257_1

Hvornår gik det op for dig, at du gerne ville designe tøj?

Jeg fandt ud af det i starten af gymnasiet. Jeg var meget fascineret af at sy mit tøj om og begyndte derefter at sy mit eget helt fra bunden.

 

Hvad var dit første design?

Det var et cat suit, som var helt stram med lynlås og i sort velour.

 

Hvad er dit personlige favorit item du har designet for Custommade?

Jeg synes der er mange fine hverdags ting, men det der har overlevet meget længe i mit skab er nogle fine silkeskjorter i vasket sort silke.

 

P1070251_1

P1070261_1

P1070283_1

P1070293_1

 

Anne Rasmussen er stolt af at lave hverdagstøj og er ikke til ekstravagance på nogen måde. Et enkelt design til en lækker metervare, sammen med at få nogle af tidens tendenser ind i designet på en underspillet måde, udgør et godt design for Anne. Hendes design skal ikke kommunikere budskaber, men skal mere være hverdagens darling – easy to wear and easy to love.

Inspirationen henter hun fra modeverdenen generelt, blogs, blade og hverdagen. Udarbejdelsen af en kollektion tager, som ved de fleste, et år fra research og inspiration til den kan forhandles i butikkerne. Anne Rasmussen er mest vild med processen, hvor hun starter op og skitserer i øst og vest for at komme ind til benet.

 

Hvad er du især stolt af at have opnået?

Jeg er stolt af, at have opnået succes kommercielt set. Jeg elsker at lave tøj til hverdagen, men som har en fin detalje – det kan enten være en lille fin knap eller når man f.eks. lader to forskellige kvaliteter mødes.

 

Hvad vil du gerne opnå som designer?

At have succes med det jeg laver og hermed mener jeg at være tro mod det man selv er. Jeg er ret vild med at være et mærke, der er meget tilgængeligt idet jeg ikke selv er så kompliceret.

 

Hvem er dine egne yndlingsdesignere?

Det skifter indimellem, men jeg synes, at Chloe har haft nogle meget dygtige designere og så svenske Acne for det rene look.

 

Hvordan er din egen personlige stil?

Den er meget enkelt, lidt drenget og ”less is more”. Jeg er meget glad for strik, jeans og en lidt oversized skjorte.

 

Hvad er vigtigt i livet for dig?

At være sammen med mennesker jeg holder af og min familie, samt at have et job der er interessant og som hele tiden udvikler sig.

 

Hvis Anne Rasmussen ikke var designer ville hun have et job, der var med til at redde mennesker. Igennem hendes design vil jeg dog mene, at hun bidrager meget til mennesker i nød. Custommade har nemlig et samarbejde med Red Barnet, hvor Custommade har lavet tre T-shirts med forskellige statements: LIVE, LOVE og HOPE. Alt overskud af salget går ubeskåret til Red Barnet og Custommade har indtil videre doneret knap en million kroner.
Samarbejdet fortsætter og nedenfor ses Christian Dam, som er kreativ direktør for Custommade, med den næste udgave af deres ”Red Barnet” T-shirts.

 

P1080191_1

 

 

Glæd dig til … 

Næste års forårskollektion fra Custommade er klart inspireret af sportswear. Kollektionen byder på korte jakker, atletiske shorts samt sporty og feminine kjoler og bluser. Farverne er lyse kombineret med kobolt blå og neon gul, hvilket giver en sporty attitude. Der er også et asiatisk præg i form af dybe røde farver og orientalske mønstre med blomster. Den feminine stil er bevaret ved at bruge fine materialer i gennemsigtig silke og blankt satin, som giver det bløde og fine look.

P1080112_1

P1080113_1

P1080115_1

P1080118_1

 

 

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>