VEGAs Udvalgte

Jan 28, 2015 • TracksNo CommentsRead More »

Mendoza-foto-Kiva-Brynaa-02

Spillestedet VEGA kan for femte år i træk præsentere en fantastisk begivenhed, hvor du fredag den 30. januar kan opleve en række danske kunstnere, der emmer af talent. Tidligere har artister som Mø, Karl William, TopGunn, Ulige Numre og Rangleklods optrådt til VEGAs Udvalgte, så der er grund til at have store forventninger om en god musikalsk oplevelse når VEGA igen byder de nye talenter velkomne på scenen.

 

Kwamie Liv
Dansk/zambianske Kwamie Liv var indtil for nyligt måske Danmarks bedst bevarede hemmelighed. Men med masser af blogomtale og store interviews i udlandet er hun godt på vej til at ændre det. Debut-ep’en Lost In The Girl, skabt med produceren Baby Duka, udforsker forskellige sider af elektronisk pop og R&B med et strejf af sovekammer-æstetik og inspiration fra M.I.A, FKA Twigs samt Lana Del Rey. Singlen ”5 AM” har allerede hittet på Det Elektriske Barometer og hos P6 Beat.

”Kwamie Livs mørke R&B/pop fangede vores hjerter næsten ud af det blå, efter hun dukkede op på forskellige internationale blogs og sites. Hun er allerede en etableret international artist, men nu må det være på sin plads at invitere hende ind på den danske scene. Vi tror helt klart, at 2015 bliver Kwamie Livs år, både i Danmark og udlandet, og vi er glade for og stolte af, at hun er en del af årets program.” – Annika Jonsson, Bookingassistent i VEGA

Lyt til Kwamie Liv her

Kwamie-Liv-CREDIT_-Baby-Duka

Mendoza
Med electropop-hittet ”Love Druggie” har Mendoza sikret sig en fremragende start på hendes karriere, der på mindre end et år har budt på spillejobs på Roskilde Festival, Smukfest og Way Out West i Göteborg.
Lucy Love og Fallulah har nydt godt af hendes energiske optræden som supportnavn. Mendozas lyd genoplever 90’ernes dance-pop og rave. For nylig udsendte Mendoza den nye single, Houdini, der også udkommer på hendes eget selskab, OMG IT’S MUSIC, som hun har med sine producere Niels Kirk og Peter Munck.

“En af de kunstnere som vi spår en stor fremtid er Mendoza, der har formået at skabe et spændende fremadsynet univers og en unik lyd og koncertoplevelse, som på engang inviterer til fordybelse & dans.” – Cille Veje, Booker i VEGA

Lyt til Mendoza her

 

First Hate
Det er kun få måneder siden, at synthpop-duoen First Hate udsendte deres selvbetitlede debut-ep, der inviterer ind i et melankolsk univers af synthmelodier, tunge tromme-beats, live keyboard og forsanger Anton Falck Gansteds vokal.
First Hate spillede deres debutkoncert til Henry’s Dream Festivalen i 2013, og siden er det gået stærkt med jobs til Distortion, Trailer Park Festival og supporttjanser for vennerne i Communions samt på Trentemøllers seneste tour i Østeuropa.

”Der er referencer over det hele, men det samlede billede er samtidig meget unikt og tydelig First Hate’s eget udtryk. Den dvælende vokal, på linje med postpunkens dybe melankolske vokaler, de melodiske synth-figurer og eminent opbyggede omkvæd gør, at vi i VEGA’s bookinggruppe responderer med anerkendte nik og store forventninger til denne duo.” – Lene Vive Kristoffersen, Booker i VEGA

Lyt til First Hate her 

 

The Felines
Trioen The Felines har på deres debutalbum, Want, pakket deres melankolske og drømmende kærlighedssange ind i et beskidt og støjende garagerock-univers fyldt med surfguitarer, doo woop harmonier og smadrede trommer.
Ditte Melgaard, Mei Long Bao og Asta Bjerre mødtes på Musikvidenskabeligt Institut og deres skramlede univers bragte dem hurtigt på Europaturné og på flere festivalplakater.

“The Felines er catchy garagerock blandet med drømmende surf pop. Det nye album er kærlighed ved første lyt. Trioen, bestående af tre cool chicks, har rumsteret et stykke tid, og med albummet Want er de nu for alvor ved at bane sig vej både på den danske og den udenlandske scene. Det er helt befriende at opleve!” – Lene Vive Kristoffersen, Booker i VEGA

Lyt til The Felines her

 

ANYA
Overskriften for sangerinden ANYAs univers er hudløst ærlige tekster, blød stemme og elektroniske R&B-toner med afstikkere til hiphop, jazz og soul’ede elementer. En snert af nordisk melankoli samt uprætentiøs legesyge og selvironi, der udfordrer R&B-genrens typiske normer. Bag musikken står producerne Carl Barsk og Frederik Carstens, som begge producerer for hiphop/R&B-kollektivet Hukaos.

Jeg var ikke i tvivl om ANYAs talent, da jeg hørte hende første gang. Det var den dér musikalske mavepumper, man kan få, hvor musikken rammer dig hårdt. Der var ingen tvivl: ANYA måtte være del af VEGAs Udvalgte 2015. Vi er vilde med ANYAs naturlige elegance, hendes bløde krøller, fine stemme & univers og tror på, at 2015 bliver ANYAs år.” – Cille Veje, Booker i VEGA

Lyt til ANYA her 

Anya

Saint Cava
Bestående af sangerinde Erika Casier Ramos og producer Andreas Waze har Saint Cava formået at skabe opmærksomhed om deres eksperimenterende elektroniske musik gennem nummeret “Forget”. Nummeret er udgivet på pladeselskabet Forbandet Ungdom, der også står bag Ukendt Kunstner og S!VAS. Saint Cava spiller på et dystert univers med deres grænsesøgende beats toppet med Erika Casier Ramos’ vokal.

Lyt til Saint Cava her 

 

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>